Friday, 25 January 2019

Current Affairs Quiz January 24 2019

   Current Affairs 24 January 2019

1)National Girl Child Day is observed on?

A)January 22

B)January 23

C)January 24

D)January 25

Ans: D

2)Mandovi river flows through which state/states?

A)Karnataka

B)Goa

C)Maharashtra

D)All of the above

Ans:. B

3)Which is the second coldest inhabited place in the world?

A)Oymyakon

B)Drass

C)Ulaanbaatar

D)Yakutsk

Ans:B

4)International Day of Education is observed on?

A)January 21

B)January 22

C)January 23

D)January 24

Ans:. D
5)Which Ministry to facilitate Jharkhand International Film Festival?

A)Ministry of Communications and Information Technology

B)Ministry of Tourism

C)Ministry of Information and Broadcasting

D)Ministry of Statistics and Programme Implementation

Ans: C

6)Uttar Pradesh is celebrating it's __ foundation day?

A)70

B)69

C)68

D)67

Ans:B

7)Which Country announces breaking off diplomatic ties with US?

A)Venezuela

B)Russia

C)Mexico

D)Iraq

Ans: A

8)National conference on Agriculture-Zaid/summer campaign 2019 started in _______?

A)Maharashtra

B)Karnataka

C)New Delhi

D)Madhya Pradesh

Ans: C

9)Who won the Spirit of Cricket award?

A)Virat Kohli

B)Kane Williamson

C)Joe Root

D)Hashim Amla

Ans: B

Telegram Channel   Click Here
Whatsapp Group  Click Here

0 comments:

Post a comment

Recent Posts